Независимо колко добре човек познава своите близки, понякога намирането на перфектния подарък за тях е наистина трудно начинание... Ако, разбира се, не е забравил факта, че предстоят празници и не му се наложи да импровизира в последната минута. Колкото и странно да звучи, има хора, следващи логиката на анимационния герой Доналд Дък, който в един от епизодите на сериала на "Disney" се обърна към половинката си Дейзи с думите: "Скъпа, исках да ти взема диамантен пръстен, само че бижутерският магазин бе затворен, затова ти купих кисело мляко"...

В случай, че не ви се вярва, просто прочетете примерите по-долу, в които потребителите на интернет пространството споделят за най-абсурдните подаръци, които са получавали някога, при това по различни пободи.

Ето ги и тях:

Спомням си, че за 12-ия си рожден ден получих ролка за обиране на косми от дрехи... Голяма радост, няма що.

* * *

Моите баба и дядо никога не са разполагали с много пари и винаги са се опитвали да пестят. Поради тази причина не им се разсърдих изобщо, когато за миналата Коледа ми подариха използвана книжка за оцветяване, която изглеждаше така, сякаш е минала през ръцете на 3-годишно дете, разполагащо единствено със зелен молив. Тогава бях на 18 г. Иначе баба и дядо мислиха, че това е подходящ подарък за мен, тъй като картинките вътре изобразяваха на героите от филмите на "Disney", а по-рано бях заявил, че след гимназията мисля да кандидатствам в университет със специалност "Мултимедия и компютърна анимация".

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Баща ми си татуира зодиакалния ми знак на гърдите си, като подарък за 13-ия ми рожден ден. Цяла седмица на спря да се хвали на всеки, все едно ми бе купил PlayStation, какъвто всъщност исках.

* * *

Моят собствен шал! Да, точно така, майка ми е влязла в моята стая, взела е ЕДИНСТВЕНИЯ шал, който притежавам, опаковала го е и накрая ми го връчи, сякаш е чисто нов...

* * *

Моята баба ми подари използван молив, който намери в чантата си... Дори не беше подострен. Но какво от това? Аз я обичам не по-малко.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

В продължение на 10 години, за всеки празник чичо ми подаряваше на мен и брат ми ръчни инструменти - клещи, отвертки, гаечен ключ и т.н. В даден момент с батко се досетихме, че всички те са от един и същи комплект. Все едно чичо бъркаше в кутията и ни даваше първото нещо, което хване, докато в крайна сметка не свършиха.

* * *

Едно лято, когато бях на около 8 г., с майка ми решихме да отглеждаме слънчогледи в градината. Вероятно това бе причината, поради която моята леля ми даде най-ужасния подарък на света. Когато скъсах опаковъчната му хартия, видях голяма кутия, приличаща на ванилов сладолед. Когато я отворих обаче, вътре имаше конски фъшкии... Буквално! Ура, бях получила тор за растенията!

* * *

В продължение на месеци, майка ми постоянно повтаряше, че за Коледа ще ми купи най-прекрасния подарък. Дълго време се радвах, че най-после ще имам iPhone, само че под елхата ме чакаше друго. Е, след години чакане, получих онази кукла Барби, която поисках като малка.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

В гимназиалните си години се бях запалил по свиренето на китара, затова се записах на уроци. Оказа се, че ме бива, при това доста. Постоянно обяснявах на родителите си колко много ме хвали учителят ми. Когато рожденият ми ден наближи, видях, че нашите са забравили на масата в хола подаръка ми, след като очевидно са го опаковали. Кутията беше голяма, затова си помислих, че са ми взели електрическа китара. Е, по-късно разбрах, че греша. Беше блендер.

* * *

През целия си живот съм бил ужилван от оса общо три пъти, но всеки от тях се случи на рождения ми ден - бях на 5, 14 и 25 г.

* * *

Нова година, нова рокля - това е правилото на баба, когато ни купува подаръци през януари. Не ме разбирайте погрешно, радвам се на всяка дреха, която ми е купила... но в началото на 2020 г. ми подари тоалет, направен от прозрачен плат. Беше наистина тъжна, когато ѝ отказах да го облека, за да види как ми стои, проблемът бе, че трябваше да го направя пред цялото си семейство.

* * *

Татко ми подари комплект за почистване на обувки... Задръжте, става още по-хубаво. Стори го с цел да се грижа за НЕГОВИТЕ обувки. Шегаджия!

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

За Деня на влюбените преди около 5-6 години бившият ми приятел ми подари малка, плоска кутийка. Когато я отворих, намерих вътре паспорт... неговият паспорт! Това беше - без самолетни билети, с които да отидем на ваканция, без обещания за почивка, нищо... Искам да уточня, че краят на връзката ни нямаше нищо общо с този случай. Разделихме се след около 2 години, по съвсем различни причини.

* * *

Когато се нанесох в новото си жилище, една от моите приятелки ми подари готварска книга "1001 начина да сготвим пиле". Проблемът е, че аз съм веган!

* * *

След като със съпругата ми се оженихме, за всеки мой рожден ден моята тъща ми подаряваше комплект нови чинии с думите: "Вие с дъщеря ми сте младо семейство, повярвай ми, тези ще ви влязат в употреба. Ако не ти харесват, то просто ги дай на жена си". Толкова много се дразнех, че направо ми идеше да ѝ се развикам, питайки я какви са тези глупости. Накрая обаче реших да направя друго. За нейния рожден ден ѝ дадох комплект с отвертки, казвайки ѝ: "Ако не ти харесат, то просто ги дай на мъжа си". Погледът ѝ беше достатъчно красноречив - ако можеше да запали някого само с очите си, бъдете сигурни, от мен щеше да има само купчинка пепел. Поне от онзи момент спрях да получавам посуда за личните си празници.

Снимка: iStock by Getty Images