В Съединените щати отдавна съществува традиция, според която през декември хората изпращат на близките си картички, за да им пожелаят весело и приятно изкарване на предстоящите празници. Особеното в случая е, че те не са купени от пощенски клон или магазин, а са специално създадени. Всяка година на тях е отпечатано ново изображение, показващо подателя и неговото семейство в уютната атмосфера на дома им, за която допринася приказната коледна украса.

И докато повечето кадри разкриват един наистина идеалистичен фамилен портрет, тези на Майк и съпругата му Даниел са много по-различни и безспорно се открояват от всички останали... "Духовити и забавни", така ги определят роднините и приятелите на двойката, които с нетърпение очакват да получат поредното им произведение.

"Идеята ми хрумна през първата ми бременност, преди 7 години. Имам особено чувство за хумор, затова исках да направя нещо наистина смешно, с което да развеселя познатите си. Тогава измислих първата картичка", казва Даниел.

2013 г. - "I’m Dreaming of a White (Trash) Christmas" - бременна с първо дете

Снимка: Facebook

След като тя споделя своето намерение с мъжа си, той толкова го харесва, че предлага да го превърнат в обичай. Нещо повече, Майк решава да използват заглавията на класически коледни песни като тема на снимките им, които да пресъздават думите от текста. А крайният резултат е наистина впечатляващ.

2014 г. - "Our Finest Gifts We Bring, Pa Rum Bum Bum Bum"

Снимка: Facebook

"Обикновено слагаме фотоапарата на статив и правим 2-3 изображения, а после използваме Photoshop, за да ги комбинираме в едно. С помощта на програмата добавяме и специални ефекти, като тиксото върху устата на сина ми в "Silent Night", татуировките ни с Майк в "Mele Kalikimaka" и т.н.", обяснява Даниел.

2015 г. - "Silent Night" - бременна с второ дете

Снимка: Facebook

След като снимката е готова, двамата я превръщат в картичка, от която отпечатват около 50 бройки, като всяка от тях пристига при своя получател преди настъпването на Рождество Христово.

"Приятелите ни обожават творенията ни, именно техните реакции са причината да не се отказваме. Някои от тях дори ги пазят в албум и неведнъж са ни казвали, че ги показват на гостите си, за да се посмеят заедно", разказва Майк.

2016 г. - "O! Christmas Tree"

Снимка: Facebook

След като те споделиха картичките си в социалните мрежи, много хора изразиха притеснението си за кучето им Гинес (познато още като Килър, заради името, изписано върху купичката за храна), тъй като ротвайлерът се появява единствено в първото изображение, на което Майк почиства пистолет, застанал точно до него.

2017 г. - "Baby, It’s Cold Outside!"

Снимка: Facebook

"Той е жив и здрав", уверява през смях Даниел, като допълва, че освен него, семейството притежава и котка, носеща името Мейзи.

2018 г. - "Mele Kalikimaka"

Снимка: Facebook

Всъщност, те подготвят и още една, съвсем обикновена, картичка, придружаваща комичната честитка, в която участие вземат и домашните им любимци. Причината да не присъстват в шеговития вариант е, че за стопаните им е почти невъзможно да ги накарат да изпълнят техните идеи.

2019 г. - "Rocking Around the Christmas Tree"

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook