Здравословният начин на живот за мен е ежедневие. Признавам ви, че спортът, добрата храна и течностите в промишлени количества ме карат да се чувствам не просто много добре, но и в отлично здраве. Не крия обаче, че преди години имах доста проблеми с килограмите и да си го кажа направо - бях откровено закръглена. Това водеше до постоянни диети и кардио упражнения до припадък, но въпреки всичко не изглеждах по начина, по който исках. Всъщност дори не бях близо. С помощта на специализирани обучения и дългогодишни упражнения, от които за нищо на света не се отказвам, все пак се научих да се храня пълноценно и да отслабвам без риск за здравето си. Така и резултатите, разбира се, не закъсняха. С изключение на един коварен неприятел на всички жени - целулитът!

Снимка: личен архив

За тези, които имат огромния късмет и не са се сблъсквали с най-големия враг на жените - целулитът е неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което кара кожата ни да изглежда като цитрусова кора. Проявява се най-често около дупето, краката и корема. С други думи, най-неподходящите места. Изследванията сочат, че целулитът настоятелно присъства в живота на 85%-98% от всички жени по света, а причините за появата му могат да са всякакви - от хормони до наследственост. 

Вярно, проучванията категорично заявяват, че почти всяка жена се бори с целулита, но да ви призная - мен този факт никак не ме успокоява. Особено когато имаме предвид, че съвсем скоро ще започнем да се разхождаме по плажовете, а симпатичната женска суета ни кара да мечтаем за съвършени форми всяко лято. Затова в днешния епизод се залавяме за работа и си поставяме за цел да се отървем от портокаловата кожа тъкмо навреме за морския сезон. 

Снимка: личен архив

Разбира се, всеизвестен факт е, че добрата физическа форма върви ръка за ръка със спорт, упражнения, здравословно и балансирано меню, както и много, много вода. Друг известен факт е, че целулитът е дяволски упорит! Затова ще ви издам няколко много ефективни и малко популярни техники, които да го довършат.

Във видеото ще видите как стискането на два пръста и числото 8 оказват изключително голям ефект върху натрупването на мастана тъкан. Освен това ще ви разкрия и моята специална домашна маска, която задължително ползвам поне 2-3 пъти седмично. За нея ще ви бъдат необходими единствено:

1/4 ч.ч. утайка от кафе, 3 с.л. кафява захар и 2-3 с.л. разтопено кокосово масло

Смесваме утайката от кафе с кокосовото масло и захарта. Докато сме под душа масажираме с тази смес проблемните зони поне 10-тина минути. Works like a charm, както се казва! Но най-голямата ми тайна в борбата с целулита всъщност е добрият, стар ябълков оцет. Малко известен факт е, че той е изключително ефикасен в това направление. Ябълковият оцет съдържа калий, магнезий, минерали и калций - мощна комбинация, която напълно успешно елиминира токсините и целулита. Как точно да го прилагате можете да видите във видеото.