Предаването "Преди обед" на bTV разказа историята на водещите на подкаста на Dir.bg "Гласът на Мама" - Юлия Владимирова и Криси Димитрова.

Рубриката "Работещи майки" обърна внимание на важните теми, които се засягат в новия проект на Dir.bg и колко много майки се нуждаят именно от този глас. 

Двадесет и четири часа с Юлия и Криси от "Гласът на Мама" не стигат! Това установи Радина Червенова след като прекара един ден с двете водещи на популярния подкаст за родители на dir.bg. Юлия и Криси гостуваха в рубриката "Работещи майки" на bTV, където разказаха за интензивния си ритъм на живот.

И двете са нарамили по няколко дини под една мишница - децата, интервютата, крайните срокове. Всичко при тях е на бързи обороти и често 24-те часа в денонощието не им стигат, за да свършат всичко.

Детето на Криси Димитрова - 8-годишният Явор има специални образователни нужди и Криси се нуждае от много време и търпение, с които да направи всички терапии и уроци на Явор възможни. В същото време ходи на снимки, пише интервюта и създава "Гласът на Мама", заедно с Юлия. 

Снимка: bTV

Дъщеричката на Юлия е София, тя е на 5 и ходи на градина, всеки ден Юлия едва успява да акостира в градината, за да вземе Софи навреме, с всички журнастически задачи, които текат едновременно с всичко. 

Това, което обединява двете е, че са водещи на подкаста и водят своите битки сами, с което майчинството придобива по-различни измерения. 

"Аз съм непрекъснато на работа, обикновено съм 24 часа на телефона. Във времето, в което сме си вкъщи с Явор, работя почти непрекъснато", споделя Криси пред Радина Червенова. 

"Явор посещава различни терапии... Ходи на специални занимания. Трудно е, но се справям. Наскоро ми бяха казали, че не изглеждам като жена, която има дете със специални образователни потребности и аз се радвам да го чуя. Не разглеждам ситуацията като повод за съжаление, нито като повод да се изживявам като жертва", казва още Криси.

Снимка: bTV

"Най-трудният момент в живота ми беше, когато осъзнах, че Явор ще бъде специално дете. Това беше моментът, в който разбрах, че той не казва "мама". Но пък много се надявам, че това може да се случи."

"Животът на майките не винаги е идеален. Много често по телевизията и от рекламните виждаме щастливи майки с причеки и гримирани, които сякаш нямат никакви проблеми. Ние искаме да кажем, че всички ги имаме тези проблеми и да успокоим", казва Юлия за идеята на подкаста "Гласът на Мама". 

Юлия е разведена с бащата на дъщеря й София, но те са на принципа на т.нар. споделено родителство, при което детето прекарва равно време при майката и при бащата. Това е добро решение, защото така майката има време и за себе си.

"Обичам да пътувам, да спортувам и да се срещам с хора, затова този план на отглеждане много ми пасва". 

"Аз съм екстровертен тип майка. Много често, когато няма на кого да оставя София, я взимам с мен по събития, когато се налага да работя - фестивали, изложби и премиери на книги" казва Юлия.