Пролетните български празници са изключително приятни. Особено тази година, както са се навързали един след друг. Моето семейство винаги е спазвало традициите и всяка година с усмивка си спомням как се събирахме заедно в компанията на вкусна храна, весели истории и много забавления.

Тази година децата ми за първи път празнуват Гергьовден у дома, в България. Дълги години си представях този ден и тайно се надявах да успея да пресъздам за тях онази безгрижна атмосфера, изпълнена с детски смях и игри, която помня от детството си. Затова и днес реших да ви разкажа за няколко позабравени, но много забавни гергьовденски традиции, особено за малките. В плановете ни автоматично влиза ритуал за здраве, който се изразява в класическо въргаляне по ливадите. От видеото можете да разберете и какво специално значение имат люлките на този ден.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Освен това ще ви издам и моята изпитана рецепта за агнешко в глинен съд, която можете да направите дори със затворени очи и една ръка зад гърба. За целта са ви необходими:

1 кг агнешко месо

1 глава чесън

5-6 с.л. олио или зехтин

розмарин

сол

черен пипер

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вижте видеото, за да се уверите сами, че приготвянето отнема точно минута и половина. А на всички именици - честит празник, бъдете много здрави!