Разгарът на летния сезон вече нетърпеливо ни кани на плажа, което е чудесна новина за всички. Особено за малчуганите, които пощуряват от радост като видят море и пясък. Логично, моите хлапета също вече губят всякакво търпение и средно по около 60 пъти на ден задават заветния въпрос: "Кога ще тръгваме за морето?!". А с наближаването на великото пътуване аз започвам все по-усилено да мисля как да забавлявам тези пълни с енергия деца по време на почивката.

Признавам си, никога не съм била от момичетата, които са безумно забавни за малките деца, които се скупчват около любимата кака на плажа, за да научат нещо ново или да чуят поредната страхотна история. Преди да имам деца тази смущаваща тенденция не ми правеше особено впечатление, но след като вече съм горда мама на три сладура се чудя как по дяволите да стана забавна за собствените си деца и плажните им другари. Така де! Не искам да съм известна като скучната майка със скучните игри под белия чадър. А децата ми със сигурност не искат да са известни като тези с откачената майка с жълтия бански. Все пак границата е тънка. Затова тази година реших да се раздам като за последно и да избухна с най-интересните плажни игри за деца, докато не са хванали по баровете с новите гаджета за през лятото. Пък каквото сабя покаже.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

В днешния епизод ще ви разкажа за трите най-забавни плажни игри, с които да се забавляваме заедно с децата си. Няма да излъжа ако призная и, че аз самата също започвам да усещам приятно вълнение при мисълта за пясъчните забавления. Това лято сме избрали игри, които ще ни размеят до сълзи, ще ни изморят прилично и най-вожното - ще ни намокрят порядъчно. Както си му е реда на море. Предложенията ни можете да видите във видеоата, а аз ви пожелавам приятни морски емоции.