По думите на модния корифей Ангела Меркел трябва да се облича "според специалните си пропорции", съобщи Контактмюзик. Недоволството на дизайнера е предизвикано от панталоните, които Ангела Меркел е носила на срещата с президента на САЩ Барак Обама през юни. За германското сп. "Фокус" 79-годишният Карл Лагерфелд казва: "Госпожа Меркел трябва да се облича според специалните си пропорции. На снимките с Обама пропорциите бяха лоши, кройката също. Панталоните й бяха твърде дълги."
Вижте снимки >>

През февруари миналата година модният корифей предизвика възмущение сред феновете на Адел с коментари за наднорменото тегло на певицата, въпреки че отправи комплименти за красивото й лице и божествения глас. Карл Лагерфелд не спести критиките си и към Пипа Мидълтън, която на сватбата на сестра си - херцогинята на Кембридж, предизвика световно възхищение със стройната си фигура. Според скорошно изказване на дизайнера Пипа Мидълтън трябва да се показва само в гръб, защото в лице сестра й изглежда по-добре.

"Устатият" Лагерфелд не се поколеба да изрази негативно мнение и за първата дама на САЩ Мишел Обама, коментирайки новата й прическа.