Лондонската седмица на модата, която започва днес, ще е полово неутрална и напълно виртуална заради пандемията.

В програмата са няколко големи имена като "Burberry", но не и Виктория Бекъм. Въпреки отсъствието на звезди и журналисти някои дизайнери като Бора Аксу, Моли Годард и Симон Роша, решиха да покажат дефилета, които ще бъдат излъчени на интернет сайта на Лондонската седмица на модата.

Повечето участващи дизайнери се представят до сряда с видеа за колекциите, които могат да са мъжки, дамски или смесени, защото тази седмица на модата в Лондон е полово неутрална.

Емблематичната британска марка "Burberry" ще представи в понеделник мъжката си колекция есен/зима 2021, създадена от дизайнера Рикардо Тиши, пише БТА. Формата на презентацията не се уточнява, но през септември брандът показа пролетно-лятната си колекция за следващата година с дефиле в гора, излъчено в платформата Туич. Шоуто гледаха в реално време повече от 40 000 души.

Рикардо Тиши

Снимка: Getty Images

Виктория Бекъм реши да представи "оптимистичната си, но реалистична" колекция няколко дена преди Лондонската седмица на модата. Дизайнерката живее през пандемията във Флорида.

Въпреки пандемията "хората още искат да се обличат, но търсят повече удобството", заяви тя.

Виктория Бекъм

Снимка: Getty Images

Британският дизайнер Пол Костело обаче каза, че работи с много намален състав и продажбите му през пандемията са "ужасни". Той е удвоил колекцията си за домашно обзавеждане, защото "хората обличат повече домовете си, а не себе си".

В британския моден сектор работят повече от 890 000 души. Той пострада не само от ефекта на пандемията, но и на Брекзит и края на свободното движение на хора