Качество, изтънчена елегантност и ноу-хау дефилираха на сцената на Седмицата на модата в Милано, засенчена в края си от епидемията от коронавируса в Италия, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Модните къщи очертаха няколко основни тенденции за сезона есен-зима 2020 г.

Вижте снимки >>

Палтата бяха акцент във всички колекции, представени на подиума. Завръща се класическият модел палта - дълги, с дълбок ревер и голяма яка, широки или пристегнати с колан.

При Max Mara, за която палтата са емблема от години, връхната дреха за предстоящия есенно-зимен сезон обгръща тялото, а новите акценти са в ръкавите и едрите райета. При Prada, Fendi и Versace силуетът е мъжки, но с колан. При Missoni правят впечатление геометричните мотиви, а Ermanno Scervino налага златни нишки в декорацията на палтата.

Ресните ще завладеят облеклото през предстоящата есен. При Prada те са дълги. Полите всъщност са изцяло на ресни и дълги. Дългото палто на Bottega Veneta също е на ресни в долната си част.

Max Mara - Седмица на модата в Милано

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военният стил е друга отличителна черта на модата за хладните месеци на 2020 г. според показаното на подиумите в Милано. При Versace тази тенденция се видя в палтата, а Fendi я показа в рокли. Armani предложи къси якета с военни еполети.

Трико и плетива във всякакви форми също ще са акцент идната зима. В Милано те се въплътиха в поли, рокли, сака, чанти.

Много творчество влагат модните къщи в ръкавите. При Fergamo те са набрани и обгръщащи, Max Mara залага на волани.