Новата колекция на Valentino е ода за черното, вдъхновена от велики художници като френския майстор Пиер Сулаж.

Монохромната колекция бе представена под кристални полилеи на позлатените салони на богата градска къща от 18-и век в Париж, съобщиха АП и БТА. 

Дизайнерът Пиерпаоло Пичоли каза, че е "подходил към черното като към платно, отправна точка, върху която да изгради силуети, които могат да се движат, докато търсят светлини наоколо, за да ги поглъщат и отразяват". Той е завладян от противоречията на този цвят - използван едновременно за униформа и индивидуалност, олицетворяващ и трезвост, и буйност, лишен от светлина, но поглъщащ отражения. 

Така, напомняйки за разцвета и блясъка на "Valentino от 80-те години, изцяло черните силуети се движеха по подиума, докато дневното и вечерното облекло се сливаха неразличимо. Характерните за модната къща визии бяха преосмислени с модерен привкус - обемната черна розета на ръкава или деликатното показване на кожата под копринени ревери, спортните поли с А-образна линия, подчертани с волани.

Вижте снимки от колекцията >> 

Серията от рокли, с които завърши ревюто, бе изследване на шика, като например една изящна рокля от шифон, стигаща до пода. Върху нея като съзвездие от черни звезди бяха разпръснати деликатни бижута.