Гласовитата британка смаза конкуренцията си и спечели в три от четирите най-престижни категории, съобщи БГНЕС.

Парчето "Rolling In The Deep" донесе на изпълнителката статуетки за "Най-добра песен на годината" и "Най-добър запис на годината".

"21" й спечели още "Най-добра поп вокална компилация". Тя освен това получи приз за "Най-добро поп изпълнение" със "Someone Like You".

Получавайки наградата за "Най-добър албум на годината" към края на церемонията, трогнатата Адел избухна в сълзи

Вижте снимки >>

"Този запис от отбеляза най-повратната в живота ми година", призна с вълнение тя. Адел благодари и на лекарите, които й помогнаха да се възстанови по най-бързия начин от операцията на гласните струни през октомври. "21" се продаде в повече от 6,3 млн. копия в САЩ и счупи голям брой рекорди.

Членовете на Фу Файтърс са следващите големи победители. Те грабната пет статуетки в рокаджийските категории и още една за най-добро дълго видео. Парчето им "Walk" пък им донесе "Грами" за най-добро рок изпълнение.

Въпреки поводите за радост и бурните овации, настроението на публиката бе помрачено от смъртта на Уитни Хюстън в Бевърли Хилс. Водещият на шоуто Ел Ел Кул Джей призова присъстващите да се помолят за Уитни, а операторите пуснаха видео, на което музикалната легенда пее "I Will Always Love You".

Организаторите раздадоха статуетки в повече от 75 категории. Голяма част от победителите използваха случая, за да кажат по няколко добри думи за Хюстън.

Но може би най-паметният момент от церемонията бе появата на Мич и Джанис Уайнхаус – родителите на покойната Ейми, която през лятото издъхна от прекомерна употреба на алкохол. Двамата получиха наградата на дъщеря си за дуета й с Тони Бенет "Body and Soul".

"Да живее Уитни Хюстън! Да живее Ейми Уайнхаус! Да живее Ета Джеймс! Там горе има група от наистина красиви момичета", заявиха с вълнение Мич и Джанис