Забележителната изява на кралската особа се състоя в края на благотворителна вечер, организирана в помощ на млади бездомници. След пищна вечеря гостите, които бяха платили куверти за по няколко хиляди британски лири, заеха местата си в шапито, издигнато за случая в кралската резиденция.

Джон Бон Джови последен излезе на сцената, след като получи специална награда за благотворителните си младежки проекти в САЩ. Рок изпълнителят, който е продал над 130 милиона албуми по света, взе китарата си и подхвана най-известните си хитове. Последният беше песента от 80-те "Living On A Prayer".

При първите й встъпителни акорди, Джон Бон Джови обяви на присъстващите, че когато се прибере в родината си, ще направи голямо дарение за младите бездомни британци като "ранен коледен подарък". След това той подкани принц Уилям да се присъедини към него на сцената. Вижте снимки >>

Усмихнатият принц Уилям прие поканата, а заедно с него пред микрофона застана и другият хедлайнер на вечерта - Тейлър Суифт. Триото направи забележителна версия на хита на Бон Джови. Присъстващите станаха на крака, за да приветстват изпълнението. Принц Уилям поздрави Суифт и Бон Джови за подкрепата, след което засмян слезе от сцената под бурните ръкопляскания на публиката.

Според организаторите на вечерта изпълнението на кралската особа не е било предварително планирано и никой не е знаел за него.