Иша Раджадхиакша прави ръчноизработени бижута. Със спечелините пари помага за лечението на 11-годишното дете на свой бивш учител.

15-годишната Иша от щата Аризона влага много чувство и старание в изработката на бижута със специална техника, датираща от Ренесанса, при която тънки лентички хартия се навиват в желана форма.

Ученичката от Аризона открива случайно блога на малкия Андрю, който страда от ДЦП и се вдъхновява да помогне на семейството му за покриване на разходите по рехабилитацията и лечението му.

11-годишният Андрю Бъркхарт се оказва син на бившия ѝ учител по математика, който ѝ помага да обикне предмета.

Учителят и съпругата му финансират лечението на сина си със собствени средства, тъй като няма предвидена държавна помощ. Лекарите не давали шансове на Андрю да проходи, но той надминал очакванията им благодарение на нетрадиционни методи като присаждане на стволови клетки и много други.

Андрю Бъркхарт-страши дълбоко се трогнал от добрината на своята ученичка. Освен като учител в гимназията Хамилтън, той преподава и на още две места. Съпругата му Кели също работи и се грижи за сина им.

"За нас е огромна чест да познаваме тази млада дама, която поставя нуждите на другите пред своите собствени", казва развълнуваната майка.

Учителят не е изненадан от постъпката на Иша. Той казва, че тя има златно сърце и винаги помага на другите.

"Само ако имахме по една Иша на всеки 10 души на нашата планета...", мечтае благодарният учител.