Краят на изминалата учебна година бе доста необичаен и стресиращ за много от учениците и техните родители. В настоящата все още епидемиологична обстановка все още не сме сигурни как ще започне новата учебна година - по нормалния присъствен начин в училищата или дистанционно.

Макар че засега по-голяма е вероятността за присъствен и обичен старт на училище, епидемията ни научи, че като родители на ученици винаги трябва да бъдем готови и за вариант 2, а именно как да бъдем най-полезни за децата си, ако се наложи да учат от вкъщи известно време.

Тъй като само около месец ни дели от първия звънец за учебната 2020/2021 г., в Dir.bg отново сме готови  с най-добрите и полезни съвети за родители и ученици. От днес стартира инициативата ни "Отново в час", която ще има за цел да подготви не само децата, но най-вече техните родители за новата учебна година.

През следващите няколко седмици е се посветим на теми, свързани с образованието - езиково обучение, занимания с изкуство за децата ни, както и ще обърнем специално внимание на здравословното хранене на учениците, най-добрите спортни занимания за всяка възраст, новостите в джаджите, музиката, книгите и филмите за деца, значението на смарт устройствата за образованието на децата и как да ги ползват по най-добрия възможен начин.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Отново няма да липсват срещи със специалисти: лекари, учители и психолози, които да ни дадат ценни съвети за това как децата да се чувстват удобно в училищната среда.

Мисията ни, както винаги в началото на всяка учебна година, е да подготвим учениците и себе си - техните родители за онова, което им предстои през следващите месеци в училище, за да могат децата ни да бъдат образовани, спокойни и да постигнат най-добри резултати в учебния процес.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos