Хиляди фенове и приятели уважиха юбилея на една от най-добрите български формации, сред тях се оказа и новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Още с влизането в залата зрителите бяха запленени от невероятен декор, базиран на мултимедиа и специално рамкирани екрани, на които виждаха снимки от различни епохи на групата.

Музикантите представиха най-големите хитове на Акага от създаването им до сега, както и 3 песни от новия им албум „20 години Акага“. Хилда Казасян, Графа и Любо пяха с бенда на сцената, а колуминацията на шоуто настъпи, когато  се появиха Калин Вельов, Марин Панов, Оги Весков и Ясен Пенчев. Четиримата бивши членове на групата се присъединиха за изпълненията на емблематичните “Cuba libre” и „Летище“. Публиката почти през цялото време беше на крака, а изненадите не свършваха. Поредната дойде от изпълнението на четирима от най-добрите басисти на България – Краси Куртев от Акага, Ивайло Звездомиров от ТЕ, Стефан Чобанов от Мери Бойз Бенд и неотразимия Фънки, в китарното шоу на който, бяха включени специални пироефекти.

Забележително в концерта беше участието на цигуларя Веско Ешкенази и Дамски струнен оркестър. Виртуозният музикант и воденият от него оркестър изпълниха като поздрав към Акага и зрителите в залата произведения на Вивалди. Ешкенази и Акага бяха подготвили и специална версия на хита „Пътувам“, която разтопи сърцата на дамите.

Финалът на вечерта беше поставен с коледната песен „Тих, вълшебен ден“ и въздействащата „Те нямат вина“ на Акага и Веско Ешкенази, която е посветена на кампанията на Уницеф за подкрепа на децата без дом.

Независимо, че концертът вече е в историята на забележителните български музикални събития, шоуто продължава за феновете на Акага, защото утре (9.12.2011) излиза албумът „20 години Акага“ с изцяло нов материал, включително дуети с Любо Киров, Веско Ешкенази и Мелоу Мак.