По червения килим преминаха режисьорът Магдалена Ралчева и звездите на филма Калин Врачански („Стъклен дом“, „Забранена любов“), Симеон Лютаков („Седем часа разлика“), Мария Статулова („Откраднати очи“, „Да обичаш на инат“, „Дами канят“, „Седем часа разлика“), Сепиде Делфоруз и Димо Алексиев („Седем часа разлика“, „Лора от сутрин до вечер“).

Българският кинокритик проф. Вера Найденова откри събитието с едноминутно мълчание в памет на Велко Кънев, който почина в навечерието на премиерата на последния си филм. Всичките 400 гости в залата станаха на крака, за да почетат големия актьор, чиято роля в „Още нещо за любовта“ е поредното доказателство за огромния талант, който родното кино изгуби.

Вижте снимки >>

Филмът разказва за историческата личност д-р Иван Руменов (Калин Врачански) – светило в българската хирургия и асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев. Сценаристът Георги Данаилов се е отклонил от историческите събития и е поставил героите в центъра на една вълнуваща история за силата на любовта и за отговорността, която идва с Хипократовата клетва. „Още нещо за любовта“ тръгва по кината в цялата страна на 16 декември.

Стотици почетоха паметта на Велко Кънев >>
Вижте кадри от филма >>
ИЗБРАНО