Името на носителя на бронзовата статуетка и чека от 3000лв. ще стане известно часове преди събитието, чрез тайно гласуване на членовете на УС на Фондацията с председател Деси Тенекеджиева.

Като официален медиен партньор на събитието DIR.bg тази седмица ви представя всяка една от 5-те номинации за престижната награда, носеща името на култовия театрален режисьор.

Силвия Станоева и Иво Желев, известни като „Ангелите на Касиел” са артистично творческо дуо. Номинирани са за комплексно развития им актьорски талант, за експлозивния вътрешен импулс, за силната телесна, танцова и вокална техника, за впечатляващото им партньорство в спектакъла Клер /Мадам/ Соланж и концертите TOXIC.

И двамата са възпитаници на НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Иво Желев завършва като актьор за куклен театър при проф. Румен Рачев, а Силвия Станоева - Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на Веселин Ранков, както и поп и джаз пеене в НМА “Панчо Владигеров“ в класа  на Стефка Оникян. Срещата на Иво с театъра започва в Младежката театрална студия „Сцена 99“, към читалище „Родина“, в родната му Стара Загора, където той изиграва доста роли и се отдава окончателно на сцената.

Старозагорец и варненка, в удивителна добра комбинация, която може да пее, танцува, интерпретира, провокира и скандализира. Тяхната звезда изгрява в актьорския реалити формат „Стар Машин”, който не спечелват, но там  ги открива червенокосата дива Касиел Ноа Ашер, поема ги в своите ръце и създава от тях звезден дует. Иво и Силвия са в специалната кастинг-листа на филмовата компания “Гала филм“, които понастоящем са техен агент. Зад запомнящо се участие в концертите TOXIC, както и зад вълнуващия спектакъл „Клер, Мадам, Соланж” стои техният личен ангел Касиел.

Силвия за себе си: Да съм актриса е моето призвание, моя път. Човек не би могъл да каже това, ако не го усеща, от малко момиче играя и за мен това е естествена необходимост, възможност да си обясня себе си , света и да откривам нови неща, харесва ми непрекъснато да бъда въвлечена в други светове и чрез своето тяло, своя глас и своите преживявания да създавам живот и да разбирам живота, а вече всичко е кажи речи и начин на живот.

Иво е известен с нестандартното си чувство за хумор, ето какво казва за уменията си да разбира и да пише: Мога да разбирам текстове, написани предимно на всекидневен език или отнасящи се до работата ми. Мога да разбирам описания на събития, изразяване на чувства и пожелания в лични писма. Мога да напиша кратък лесен текст върху пощенска картичка (напр. от почивка). Мога да попълня личните си данни във въпросник (напр. името, националността и адреса си в хотелски формуляр).

Останалите номинирани тази година са пишещият актьор Васил Дуев, кинорежисьорът Деян Барарев, визуалният артист Велизар Димчев, диригентът Страцимир Павлов заедно с неговия Gospel Chorale.

Вижте повече за атрактивните Иво и Силвия: