Арт хотел "Симона" организира поредица от събития между 6 юли и 12 септември под мотото „Graffiti Summer 2013“. За целта привлича талантливи графити артисти, които да рисуват спокойно и свободно, с материали, осигурени от хотела.

Лятото започва с 3 уъркшопа на 6 юли, 20 юли и 3 август, които ще се осъществят върху външните две стени на хотела. Възможност за участие имат всички желаещи райтъри, след като представят скица-проект.

Уъркшопите са първата стъпка към генералното лятно събитие - уникален по рода си конкурс - “Be Free!” (17 до 21 август). За 5 дни хотелът превръща 5-я си етаж в свободна от догми и правила зона за млади графити художници, които ще променят облика на хотелските стаи само с помощта на спрейовете.

От 22 август до 12 септември 5-ят етаж на Арт хотел „Симона” ще бъде отворен като галерия -  всеки желаещ може да посети изрисуваните вече стаи и да даде своя глас за победителите. Така вотът на публиката ще определи тримата финалисти, които ще отнесат специалната статуетка  и парични награди.