Победител в тазгодишния Sprite Graffiti Fest е Wion One от Благоевград. Втори и трети са съответно Zeal от Дупница и Broke от Пловдив.

В условията на тежък проливен дъжд младите надежди на българските графити показаха, че талантът е само първата предпоставка за успех. Следващите две са силна воля и устойчивост и те със сигурност ги притежават.

В събота в Борисовата градина в столицата те премериха умения с останалите финалисти на фестивала в три графити дисциплини - рисуване на цветна скица, throw up и графити битка. До началото на третата дсициплина времето беше слънчево. Малко след началото на графити битката заваля проливен дъжд, но графитистите продължиха да рисуват, въпреки загрижеността на организаторите и желанието им да прекратят събитието.

Журито в състав Nasimo, Funne, Eseto, Ник Тодоров и Евгений Иванов оцени най-високо Wion One, заради добрата му техника, боравенето с цвят, цялостната оригиналност на парчето му и отличното възпроизвеждане на предварителната скица върху стената.

Посетителите на фестивала също показаха характер и подкрепяха графити артистие в дъжда. С чадъри и дъждобрани скачаха и рапираха заедно с група FARS и бийтбоксъра Busto. DJ Sava поддържаше бойния дух с хип-хоп бийтове. Когато дойде ред Ogi23 да излязат сцена, всичко беше във вода и поради опасност от късо съединение музикалната програма бе прекратена и тяхното участие не се състоя.

Онези посетители, които обичат да бъдат активни участници, нарисуваха свои собствени графити на специално изработената за фестивала инсталация „Дигитални графити”. Sprite Graffiti Fest се проведе за 10-а поредна година. През всички тези години събитието се организира от Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар” с подкрепата на компанията Coca-Cola България и в партньорство със Столична Община.

Sprite Graffiti Fest подкрепя Столична Община в инициативата „София - европейска столица на културата 2019”.