Той пожела да направи уточнение, свързано с "доскорошния служител на фирмата, госпожа Венета Райкова", водещ на сваленото предаване на Телеман "Горещо".
 
В писмото се казва:
 
"В поредица свои медийни изяви г-жа Райкова разпространява невярна информация, пряко засягаща „Телеман“. А именно, че решението да прекрати договорните си отношения с нас е взето преди 3 (три) години и тя с нетърпение е изчакала този договорен срок да изтече (интервюта във в-к „24 часа“, списание „Блясък“, в-к „Уикенд“, а вероятно и не само там).
 
Последователното и упорито лансиране на това - да го наречем „твърдение“ - ни кара да направим изключение от обичайното поведение на фирмата и да напишем този официален отговор.
Уведомяваме ви, че последният действащ договор между „Телеман“ и Венета Руменова Райкова-Георгиева е сключен на 13-и август 2013 г., като интересите на г-жа Райкова бяха защитавани от адвокат Петя Мургова, по настояване на която бяха променени редица клаузи в полза на г-жа Райкова – включително свързани с повишаване на възнаграждението, дължими неустойки, право на лична изява и т.н.
 
Този елементарно доказуем факт категорично опровергава упорито натрапваните от г-жа Райкова в публичното пространство твърдения, че договорът е бил единствената причина да не изпълни решението си, взето емоционално преди три или повече години.
 
Ако това беше вярно, лятото на 2013-а година вероятно е било по-подходящ момент за изпълнение на отдавна взетото ѝ решение – особено при изтекъл към онзи момент двугодишен договор, без валидни ангажименти между страните и пр. Вместо това, факт е подписването на нов едногодишен контракт със значително по-добри за г-жа Райкова условия.
 
Така изглежда документалната истина, всичко друго са само думи, в чиято празна употреба не възнамеряваме да се включваме."

Венета Райкова: Приключих с ”Горещо” >>
Вижте снимки на Венета >>

Телеман са
известни с актуалните си в момента предавания "Дикoff" (от 2013 г.) и "Ничия земя" (от 2014 г.), а в предишни години - с "Горещо" (2004 - 2014), „Отечествен фронт” (2006 - 2013), „Емигранти” (2009 - 2010), “Карбовски: Директно” (2010 - 2013) и "Изгубени в България" (2011).
Фирмата е основана в началото на 2004 г. като част от американската група “Global Management Ventures”.