Състезанието със собственоръчно направени безмоторни колички ще започне от 11.00 часа, а час по-рано в "бокса" ще се наредят 62 предварително селектирани машини, съобщава dnevnik.bg.

Сред тях се отличават проекти като Highkarus 120, The Recycle Bin и The Flying House, a количките на всички участници могат да бъдат разгледани на сайта на събитието.

Организаторите определят трасето като "едно от най-стръмните трасета в историята" на надпреварата. В допълнение по него ще има и три скока с височина до 40 см, а очакванията са количките да развият скорост до 60 км/ч.

Финалът ще е малко преди хотел "Хемус" и ще се вижда отдалеч по натрупаните за безопасността на състезателите бали сено.

Състезанието ще бъде открито с тестово спускане на актьора Деян Донков в "кенчето" на "Ред бул", а в журито ще бъдат сноубордистката Александра Жекова и певицата Миленита. Водещи ще бъдат Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

Организаторите са предвидили детски кът, паркинг за велосипеди, зона за хора с увреждания и боди-арт пункт.

Голямата награда за победителите в Red Bull Soapbox е пътуване за целия отбор за финала на световните серии за гмуркане от скали Red Bull Cliff Diving в Бразилия през октомври.

Тимът на второ място ще може да види колекцията на компанията в Hangar 7 в Залцбург, а завършилите на трето място ще получат осем ВИП пропуска за тазгодишното издание на Night of the Jumps в София.