Хасан и Ибрахим бяха посрещнати днес в двора на училището от своите съученици с бурни ръкопляскания и транспаранти с надписи "Благодарим за радостта, която ни подарихте", "Добре дошли!" и " СОУ "Сава Доброплодни" - училище за таланти!".

Директорът на учебното заведение Донка Иванова подари на двамата млади пианисти техен портрет, на който е изобразена и Крисия Тодорова. Той е нарисуван от ученичка от 12-и клас, която е дала и идеята през тази седмица вместо традиционния училищен звънец да се пуска песента "Планетата на децата".

Снимки от завръщането на Крисия и близнаците >>

За двамата млади пианисти имаше и две торти във формата на пиано.
"Докато излизахме на сцената и по време на изпълнението мислехме за семейството, за музикалния ни педагог, за песента и за България", каза Ибрахим.

По-рано днес Хасан и Ибрахим Игнатови бяха приети от кмета на Шумен Красимир Костов. Председателят на общинския съвет проф. Георги Колев съобщи на тържеството, че двамата млади пианисти и техният музикален педагог Маринела Маринова ще получат почетното звание "Носител на Златната значка на град Шумен" на предстоящото заседание на общинския съвет.

В СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен е организирана "Празнична седмица". Клипът на песента "Планетата на децата" се излъчва на голям телевизор във фоайето на учебното заведение. В чест на успеха на Хасан и Ибрахим Игнатови, техните съученици ще носят през цялата седмица своите униформи, които се обличат само по време на празници, допълни за БТА директорът на учебното заведение Донка Иванова.