През 2014 г. Колинс прие да си сътрудничи с Адел и държеше певицата в течение на прогреса си над няколко парчета, но се почувства пренебрегнат, когато тя не му отговори.

Сега източник, запознат със съвместната им работа, каза за в. "Мирър": "През последните няколко месеца Фил отново работи над парчетата".

Вижте снимки на Адел >>

И въпреки че беше заявил по адрес на 26-годишната изпълнителка "Хлъзгава малка рибка е Адел", след като тя прекъсна контакта си с него, 64-годишният музикант е приел обяснението й, че няма личен мотив, а е решила да отложи проектите си, за да се посвети на семейството си.

Адел има 2-годишен син Анджело от партньора си Саймън Конеки, припомнят от БТА.

"Тя обясни на Фил, че семейството й е било приоритет за нея по това време, но след като се е настроила на "работна вълна", могат да продължат сътрудничеството си"
, допълва източникът.

Понастоящем Адел се намира в Лос Анджелис, където се смята, че работи над песни за дългоочаквания й нов албум заедно с изпълнители като Райън Тедър и Уиз Калифа. Адел не е издавала албум от 2011 г., когато на музикалния пазар излезе хитовата й тава "21". Продуцентът на певицата Пол Епуърт обаче отказва да отговори на въпроса кога най-сетне ще се появи новият й албум и наскоро заяви кратко: "Когато е готов".