На специално събитие в "Стъклената къща" тази сутрин, открито от ководещия на "VIP Brother 2013" Александра Сърчаджиева, изпълнителният продуцент Ралица Манчева разказа за предстоящите 2 седмици, през които избрани съквартиранти ще живеят на първия етаж в столичен мол пред погледите на посетителите. Там те ще изпълняват мисии и приемат предизвикателства през работното време на обекта (10 - 22 ч.), а един от тях ще бъде избран да отиде в къщата на "VIP Brother" в Нови хан след 16 септември.
 
Това са Радослав Капанов (на 32 г.), Евгени Джерманов (22), Лена Кавасян (18), Лилия Иванова (32), Марио Владимиров (22) и Надежда Господинова (23).

Вижте снимки на участниците и къщата >>

6-те участника ще имат посетители, гост-звезди. Това са Лили Иванова, както и Никол Станкулова, Златка Димитрова и други.

През нощта участниците ще бъдат изпращани в хотел, но ще останат изолирани от света - без телефони и интернет. Посетителите в мола обаче ще могат, освен да ги наблюдават, и да ги провокират по всякакъв начин - тъй като шумоизолацията на къщата от 60 кв. м. не е добра. Охраната ще предотвратява само агресивно поведение към участниците.

На 9 септември, понеделник, в Стъклената къща ще останат трима от участниците, като това ще се случи на живо в предаването "На кафе" с Гала, което същия ден ще открие своя 10-и сезон. Тогава ще бъде представен първият от 5 VIP гости, които ще влизат всеки пореден ден до петък. На 13 септември (петък) звездите ще изберат и кой от участниците да влезе във "VIP Brother".

Визитки на участниците:

Радослав Капанов е (осиновен) син на египтянин и българка, снима се в тв и кино продукции. Смята, че трябва да стане известен и се възприема като изключително привлекателен, особено с усмивката си.

Евгени Джерманов е охранител, организира и ролеви игри на открито - средновековни битки. Израснал е само с баща си, привързан е към пътувания и към карате.

Лена Кавасян е арменка, родена в Сирия преди 18 години - но от 16 години насам живее в София.Танцува, но и тренира борба при Армен Назарян и мечтае за олимпиада. Говори арабски, турски, арменски и английски.

Лилия Иванова е управител в нощен клуб; харесва жени и би искала да бъде мъж. Натъжава я отчуждението в семейството й, лесно плаче за дребни неща.

Марио Владимиров е перничанин, от 4 г. насам е галерист и кафеджия в Германия, където живее при сестра си. Завършил е училище по моден дизайн, но мечтае да стане актьор. Религиозен е, наскоро се е разделил с приятелката си...

Надежда Господинова
е голяма фенка на "Big Brother". Купонджийка е, всяка вечер излиза с приятели, но няма сериозна връзка.