"Жената-чудо 1984" дебютира с разочароващите 38 милиона щатски долара в международния бокс-офис, от които 18,8 милиона долара в Китай.

Първият филм постигна 38 милиона щатски долара през дебютния уикенд само в Китай. Вероятно наследникът му ще спечели много по-малко в страната. Китай е един от малкото филмови пазари, където има някакъв живот през пандемията, но приходите и там са с 30% по-малко. Продължението на историята за супергероинята от комиксите на DC не е единственият блокбастър с ниски приходи в Китай. Екшънът "Спасяването" постигна едва 36 милиона долара през първия си уикенд, което означава, че ще е на загуба.

"Жената чудо 1984" трябваше да е един от големите хитове на Коледа, но заради увеличаващите се случаи на Covid-19 от "Warner Bros." решиха да пуснат филма в САЩ по НВО Max едновременно с кината на 25 декември, припомня БТА.

В чужбина филмът излиза в повече киносалони. През първия уикенд той беше пуснат на 32 чуждестранни пазара, като приходите от него са 3,66 милиона долара в Тайван, 2 милиона долара в Тайланд, 1,7 милиона долара в Бразилия, 1,6 милиона долара в Мексико и Япония.

В лентата Гал Гадот се завръща в ролята на амазонската принцеса-войн Даяна Принсм а на режисьорския стол отново стои Пати Дженкинс.