Много хора имат бавен метаболизъм вследствие на липса на движение, стрес или просто защото са прехвърлили 40-те. Обикновено мъжете горят много повече калории от жените, дори когато си почиват.

Как да засилим метаболизма:

1. Направете мускули
Мускулната маса прави тялото ни много по-активно и ни помага да изгорим двойно повече мазнини. Визуално прикриват ефекта от излишните килограми.

2. Правете кардио
Аеробните упражнения са полезни за сърцето, дихателната система и повишават издържливостта. Те поддържат вътрешния огън дълго време след края на тренировката и посягат и върху най-упоритите мастни депа.

3. Пийте вода
За да изхвърлите отровите от организма и да се отървете от излишната вода в тялото, трябва да я замените с нова. Добрата хидратация и естественото прочистване с приема на вода може да ви отърве от задръстването с целулит и мазнини. Зеленият чай също ще ви помогне.

4. Яжте въглехидрати

"Мазнините изгарят в огъня на въглехидратите", затова малко сложни въглехидрати преди тренировка ще направят истинско чудо с метаболизма. Те снабдяват тялото с нужната енергия. Но не прекалявайте! За предпочитане е режимът ви да включва предимно леки меса, зеленчуци и плодове от проверени производители.

5. Яжте често и на малки порции
Когато хапвате обилно и на голям интервал от време, метаболизмът се забавя между храненията.

6. Не гладувайте

Подлагането на диети за бързо отслабване води до загуба на мускулна маса и тонус, което автоматично забавя метаболизма и след това ще ви е по-трудно да топите мазнини.