Причината по всяка вероятност се крие в критиките от страна на борците за правата на жените, които смятат тази традиция за оскърбителна и сексистка, твърди в. "Гардиън".

Миналата седмица в. "Сън" обяви, че петъчният брой ще е последният, в който ще има снимка на топлес момиче на третата страница. Решението да няма повече т.нар. момичета от третата страница е било взето от собственика на изданието Рупърт Мърдок. 

"Третата страница се намира там, където е била винаги - между втората и четвъртата" - коментира позицията си вестникът в понеделник, на 19 януари. В същото време обаче сайтът Page3.com, посветен на полуголите красавици, не отстъпва от традициите си. За пръв път полуголи момичета са представени на трета страница през 1970 г., почти година, след като таблоидът става собственост на Мърдок. Експерти са на мнение, че голите момичета в "Сън" могат да се появят отново, ако има значителен спад в продажбите на вестника.

В. "Сън" е основан през 1963 г. Той е широко известен с публикуването на истории и слухове от света на шоубизнеса, развлекателната индустрия и спорта. Средно на ден изданието се чете от почти 8 милиона души.