Британският престолонаследник е в Австралия със съпругата си - херцогинята на Корнуол Камила. При свой ангажимент в Сидни той беше придружаван от ръководителката на благотворителните му дружества в Австралия Джанин Кърк, предаде ДПА.

Вижте снимки >>

Бдителен фотограф обаче успя да заснеме как ръката й е на задните части на Чарлз, за да го насочи по време на среща с гости. Покрусена, Джанин Кърк по-късно отрече да е докоснала задните части на принца и заяви, че въпросите за "блуждаещите" й ръце са неуместни. Това не попречи на репортера от в. "Дейли телеграф" Матю Бенс да напише дръзкото заглавие "Негово кралско задничество", пише БТА.

Преди това пък медиите запечатаха ужасеното лице на Чарлз, след като Камила на шега размаха нож пред него с думите "Слушай сега" при посещение във винарна (вижте в галерията).

Принцът замина от Сидни в Пърт, където ще посрещне 67-ия си рожден ден. След пристигането си на 35-градусови горещини, той бе "изловен" от камери край басейна на резиденцията на генерал-губернатора по плувни гащета с питие в ръка.

В събота британският престолонаследник ще празнува 67-ия си рожден ден с вечерно барбекю на плажа в Пърт. На същото място през 1979 г. принц Чарлз получи "уговорена" целувка по бузата от австралийския модел на бикини Джейн Прийст, чиято цел е била да се подобри имиджът на "безинтересния" неженен 30-годишен престолонаследник.