58-годишната актриса се завръща под светлините на прожекторите със секси фотосесия, в която носи и прозрачна рокля без сутиен. Тя изглежда все така неустоима и загадъчна, както преди години.

Вижте фотосесията на Мишел >>

"Аз съм оцеляваща, такава съм по природа. Не изглеждам толкова силна, но съм"
, споделя тя пред режисьора Дарън Аронофски, която я интервюира за изданието.

На въпрос къде се била през последните години, Мишел казва, че не е изгубила любовта си към актьорството и че се чувства като у дома на снимачната площадка.

"Аз съм по-балансиран човек, когато работя", обяснява актрисата.

Тя добавя, че внимателно подбирала ролите си - къде и кога ще са снимките, докато растели децата й. Станала толкова придирчива, че нямало какво да работи, а времето си минавало.

"Сега вече съм по-отворена, начинът ми на мислене, защото наистина искам да работя, защото мога", коментира Пфайфър, която очакваме в три нови филма.

Мишел не винаги се е виждала като актриса, но гледала вечер филми и си казвала "Аз това го мога". След като учи стенография, тя работи като касиерка в супермаркет, но бързо й омръзва.

"Стоях на касата и се чудех: "Какво искаш да правиш с остатъка от живота си". Отговорът беше: "Да се снимам във филми", разказва още Пфайфър и си спомня, че майка й я наричала "малката ми актриса".

Мишел е омъжена от 1993 г. за режисьора Дейвид Кели (60). Имат две деца - Джон и осиновената Клаудия. Пфайфър подаде документи за осиновяване в годината, в която се запозна с Кели. Година по-късно тя роди сина им Джон.

Преди брака си с режисьора Мишел беше омъжена от 1981 до 1988 г. за актьора Питър Хортън.