По-рано бяха разпространени информации, че актьорът е получил тежък инсулт тази сутрин, вследствие на което е изпаднал в кома, но според информацията на bTV това не е вярно. Андрей Баташов е приет тази събота по спешност, в тежко състояние, след сериозно боледуване. По молба на близките му и управата на болницата, не се съобщава причината за комата. Знае се обаче, че състоянието му не е вследствие на прекаран инсулт.

Преди няколко дни Андрей Баташов е помолил представление, в което играе, да бъде отменено, защото не се е чувствал добре. По непотвърдена  информация той е прекарал тежка пневмония.

Баташов е известен български актьор. Има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Играе на три сцени: "Иван Вазов", "Сълза и смях" и театър "199". Депутат е от 40-то Народно Събрание от НДСВ. Доцент е по актьорско майсторство и режисура.

От семейството на Андрей Баташов разпространиха отворено писмо до медиите:
 

"Уважаеми почитатели и приятели на Андрей,

От събота - 6 ноември 2010 година – актьорът Андрей Баташов е приет за лечение в Токуда Болница. Той е в тежко състояние и е под интензивно наблюдение. Ние благодарим за загрижеността и многобройните обаждания с пожелания за оздравяване.

Всички роднини, приятели и близки се надяваме за скорошното възстановяване. Като декларираме пълно доверие на медицинския екип под ръководството на д-р Симеонов, ние Ви молим да се въздържате от публикации на информация, която не произтича от нас – най-близките му.  

Още веднъж благодарим за разбирането и настояваме да не бъде безпокоен медицинския екип, който съгласно политиката на Токуда Болница, няма да предостави информация, нито достъп до пациента.


Семейството."