В края на февруари, обяснявайки дългото си отсъствие от музикалната сцена, британската певица Дъфи шокира широката публика с признанието, което направи в личната си Инстаграм страница. Тогава тя разкри, че е била похитена, държана в плен с дни и изнасилена. Въпреки желанието си да разкаже на своите почитатели за случилото се, тя не сподели името на извършителя.

Вижте снимки на Дъфи >>

Сега, отново чрез социалната мрежа, изпълнителката на хита "Mercy" реши да даде повече подробности около травмиращото преживяване. 35-годишната блондинка сподели, че е била дрогирана в ресторант на рождения си ден, след което е била отвлечена и заведена в друга държава.

"Не се сещам как се качих на самолета, но след това бях настанена в хотелска стая. Там похитителят ми ме изнасили. Помня болката и как се опитвах да остана в съзнание", пише тя.

Звездата от Уелс заяви, че е била прекалено уплашена, за да избяга, докато е била в чуждата страна.

"Обмислях да тръгна в най-близкия град докато той спи, но нямах никакви пари. Също така се страхувах, че ще излъже полицията и ще ги изпрати след мен... Не знам как успях да издържа тези дни, усещах присъствието на нещо, което ми помогна да остана жива", сподели Дъфи.

Впоследствие мъжът я върнал обратно, но продължил да я държи против волята ѝ в собствения ѝ дом.

"Качих се на самолета с него и останах спокойна, доколкото това бе възможно в подобна ситуация. Когато се прибрах се чувствах замаяна като зомби. В продължение на 4 седмици той ме дрогираше в дома ми. Не знам дали ме е изнасилвал през това време. Знаех, че животът ми е в опасност, понеже той намекна, че ще ме убие. Въпреки малкото сили, с които разполагах, инстинктът ми казваше да бягам, да намеря място, където да живея... Някъде, където няма да ме намери", разказва тя.

Дъфи пише, че след като избягала, дълго време се страхувала да съобщи в полицията за случилото се. По-късно тя потърсила помощта на психолог, съдействал ѝ да преодолее травмите и желанието за самоубийство, което изпитвала.

За три години носителката на награди "Грами" се е местила 5 пъти, за да е сигурна, че се е отървала от своя насилник. Едва в петата къща се почувствала в безопасност.

"Споделям това, защото живеем в свят на болка и вече не се срамувам, че нещо ме е наранило дълбоко. Не се срамувам да кажа, че прекарах почти 10 години напълно сама и сърцето ми все още се къса, като пиша това. Сега вече мога да оставя това десетилетие зад гърба си. Там е мястото на миналото", гласят думите ѝ.