Световно признатата германска рок банда "Tokio Hotel" се присъединява към впечатляващото портфолио от артисти на Sony Music. Първият им сингъл като част от водещия музикален лейбъл ще бъде нова версия на международния супер хит "Durch den Monsun" ("Monsoon"), който превърна 4-мата членове на групата в световни суперзвезди. Песента ще излезе през октомври на немски и английски език, като има и още един планиран проект за по-късно през годината.

Близнаците Том и Бил Каулиц, Густав Шефер и Георг Листинг, които формират "Tokio Hotel", се радват на 15-годишна супер успешна кариера. След бързо изстрелване към националната слава, рок бандата завладява и световните чартове през 2007 г. с първия си албум на английски - "Scream". С над 110 международни и национални награди, включително статуетка-космонавт от MTV VMA, 5 Европейски Музикални Награди, 4 MTV Latin Music Awards и MTV Japan Music Award, повече от 7 милиона продадени копия на албумите си в цял свят, както и платинени награди в 68 страни, Tokio Hotel са една от най-успешните групи на нашето време. Членовете на бандата живеят и работят в Лос Анджелис, Берлин и родния им град Магдебург.

Снимка: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

"Невероятно развълнувани сме, че ставаме част от Sony Music. Ние сме много самостоятелни и целеустремени артисти и е нужен наистина отличен екип, който да даде живот на визиите ни. Смятаме, че открихме точно това в Sony и Epic Records. Този екип проявява доверие и разбиране, което не сме намирали преди. След 15 години в индустрията не приемаме това за даденост, а искрено го оценяваме. Нямаме търпение да стартираме новата ера на "Tokio Hotel", споделя Бил Каулиц.

"Гордеем се, че започваме работа с "Tokio Hotel" по една нова и вълнуваща глава в кариерата им. Разговорите ни с момчетата, както и с техния мениджър Бенджамин ни доказаха, че имаме обща цел - да преоткрием "Tokio Hotel" и да ги издигнем още по-високо. Това ще се случи с модерен маркетинг и изкусен A&R", коментира изпълнителният директор на Sony Music.

Освен новата сделка и предстоящия римейк на най-успешния им сингъл до момента, Bill и Tom Kaulitz отпразнуваха заедно 31-вия си рожден ден, като лично споделиха с феновете си в социалните мрежи щастливата новина.