Не от всяка налудничава идея става добър бизнес, както и не всяка безумна концепция се превръща в продаваем продукт... Но името на Гуинет Полтроу очевидно е способно да продаде и най-щурите хрумвания. Доказателство за това са свещите с мирис на вагината ѝ, които бяха мигновено разпродадени.

Вижте снимки >>

Според актрисата свещта "This Smells Like My Vagina", която бе част от продуктите на нейния онлайн магазин Goop, е забавен, разкошен, секси и неочаквано добър аромат. Той се изгражда от благоуханието на здравец, цитрус, кедър и роза дамаскена.

Снимка: Скрийншот Page Six

В описанието на продукта пише, че целта ѝ е да постави съзнанието на човек във фантазия за съблазън и ентусиазъм. В информацията се посочва още, че свещта е създадена на шега, започнала между парфюмериста Дъглъс Литъл и линия лекар на блондинката, които разработвали заедно нов аромат.

В един момент, смесвайки изброените есенции, докторът избухнал в смях и казал, че комбинацията мирише на вагина. Вместо да се откажат, те решават да тестват как ще се приеме продуктът, чиято стойност възлиза на 75 долара, от хората. Резултатът изненадва всички, защото в рамките на тестовия период, свещта се разпродава за часове.

Това далеч не е първото нестандартно предложение на Гуинет, започнала да се занимава с Goop още през 2008 г. В списъка попадат още златен вибратор за 15 хил. долара, садо-мазо кожен костюм, възлизащ на 786 долара, с подходящ камшик за 300 долара, както и вагинални нефритени яйца...

В не едно свое интервю звездата от "Отмъстителите" споделя, че Goop е нейната голяма страст, която постепенно измества фокуса ѝ от киното. Полтроу, която е основател и изпълнителен директор на фирмата, споделя, че няма да се откаже от актьорската си кариера, но предпочита да се занимава на пълен работен ден с марката, отколкото да се изявява пред камера.