Легендата на Холивуд Кърк Дъглас, който почина на 5 февруари на 103-годишна възраст, е завещал цялото си състояние, възлизащо на 60 милиона долара за благотворителност, съобщиха американските медии.

По-голямата част от парите - 50 милиона долара, ще бъдат управлявани от фондацията "Дъглас", която има за цел "да помага на онези, които иначе не могат да си помогнат сами". Фондацията помага финансово на детската болница в Лос Анджелис, детския център "Кърк и Ан Дъглас" и осигурява пари за стипендията в университета "Свети Лорънс".

Сред бенефициентите са и Синайският храм на Уестууд, който е дом на детския център "Кърк и Ан Дъглас", както и театър "Кърк Дъглас" в Кълвър Сити.

Не е ясно как ще бъдат разпределени оставащите 10 милиона долара, но изданията съобщават, че Майкъл Дъглас, чието състояние се оценява на 300 милиона долара, няма да получи нищо от баща си. 

Завещанието на иконата на Холивуд не е изненадващо. Още приживе Кърк Дъглас и съпругата му Ан Байдънс бяха обявили, че ще дарят състоянието си за благотворителни каузи.