На 5 март 2015 година актьорът катастрофира в предградията на Лос Анджелис с едномоторен двуместен самолет Ryan. Той е използван през Втората световна война като тренировъчен самолет на американските ВВС.

Вижте снимки от катастрофата >>
Видео >>

По данни на експертите, в карбуратора се е разхлабило закрепването на главния горивен жигльор, което е довело до подаване на повече гориво и отказ на двигателя, пише БТА.

"Самолетът Ryan PT-22 е получил сериозни повреди заради загуба на тяга на двигателя, което е довело до твърдо и принудително кацане", е отбелязано в документа.

Снимки на Харисън Форд >>

В него пише още, че двигателят на практика е изгаснал веднага след излитането на самолета от летището в Санта Моника.

"Пилотът се е опитал да се върне на летището, но самолетът е можел само да планира. В резултат се е оказал на игрището за голф на 240 метра от летището в Санта Моника", са установили експертите.

Форд е пилот с близо 30-годишен опит. През 2001 г. спасява изчезнал бойскаут с хеликоптера си в гора южно от националния парк "Йелоустоун", а близо година преди това е спасил пострадала планинарка в щата Уайоминг.

Форд е предлагал услугите си на доброволен спасител в сезона на горските пожари, когато спасителните хеликоптери са заети да гасят пожари.