Известните американски изпълнители Лейди Гага и Джон Леджънд ще подкрепят на последните предизборни мероприятия кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън в щата Пенсилвания, предаде телевизионният канал NBC.

По данни на щаба, Байдън възнамерява да приключи кампанията си там, където я започна - в град Питсбърг. Съпругата на демократа, Джил, в последния ден преди изборите ще се отправи на обиколка в три окръга на Пенсилвания, след което ще се присъедини към съпруга си в Питсбърг.

Там ще се изяви и Лейди Гага. Джон Леджънд ще пее на мероприятие с участието на кандидатката за вицепрезидент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис в град Филаделфия, щата Пенсилвания, пише БТА. По-рано известният американски рок музикант Брус Спрингстийн публикува свое видео в подкрепа на Байдън.

Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джерманота, е родена на 28 март 1986 година в Ню Йорк. Ексцентричната певица е една от най-успешните представителки на световната поп сцена. Нейните пет студийни албума бяха продадени в тираж от 27 милиона екземпляра