Певецът Майкъл Джексън с огромна преднина за шести път оглави класацията на сп."Форбс" за най-доходоносната починала знаменитост.

Починалият през 2009 година Крал на попмузиката е осигурил на своите наследници през изминалите 12 месеца приходи в размер на 400 милиона долара. За сравнение, миналата година тази сума възлизаше на 75 милиона долара. По-голямата част от приходите идват от дяловете на певеца при продажбата на звукозаписната компания "И Ем Ай", съобщават от БТА. В печалбата са включени и удължените договори със звукозаписната компания "Сони/ Ей Ти Ви" за правата над каталога с произведенията на Джако и редица телевизионни проекти, сред които "Хелоуин на Майкъл Джексън".

Кралят на рокендрола Елвис Пресли, починал през 1977 г., се изкачи от четвърта позиция на второ място в тазгодишната класация. "Форбс" оцени доходите му на 40 милиона долара, с 5 милиона повече в сравнение с миналата година.

В челната тройка се класира играчът на голф Арнолд Палмър, споминал се през октомври 2016 година. Неговите 35 милиона долара са били получени главно след продажбата на правата над изобретената от него алкохолна напитка, съдържаща студен чай и лимонада.