Херцогинята на Съсекс често е упреквана, че с тоалетите си нарушава кралския етикет за облекло. Донякъде това твърдение е вярно, донякъде - не. Все пак няма конкретна точка в протокола, която съпругата на принц Хари да престъпва, по-скоро става въпрос за неписано правило.

Вижте снимки >>

Може да се каже, че с модните си предпочитания, тя оспорва дългогодишните навици на аристократичната фамилия, отколкото, че не ги зачита.

За кръщенето на първородния си син - Арчи, състояло се през уикенда, Меган избра елегантна бяла рокля. Макар с нея тя да запази същата линия и стил, като на предишните кралски майки, все пак марката на дрехата беше това, което "разбуни духовете". Френският бранд Dior може да е сред любимите на Маркъл, но за специалните събития, по обичай, кралското семейство се придържа към английските дизайнери.

Например, за кръщенетата и на трите си деца Кейт Мидълтън заложи на Alexander McQueen. Но бившата американска актриса обича да прави изявления, посредством стила си, като подкрепя модни къщи, независимо от тяхната националност, които оказват сериозно влияние в света.

И първият творчески директор на Dior - Мария Грация Кюри, напълно отговаря на критериите ѝ, посредством своите проекти, чийто фокус е феминизмът. Освен това гримьорът на Меган също е представител на същата марка.

За кръщенето си, Арчи беше облечен в специална дреха - ръчно изработена реплика на тази, която най-голямата дъщеря на кралица Виктория е носила през 1841 година.

В социалните мрежи се появи колаж, изработен от официалните кадри на кръщенето на Арчи и това на баща му - принц Хари, който на снимката стои в скута на майка си - принцеса Даяна. Според потребителите двете деца толкова си приличат, че колкото повече човек се взира в тях - не може да ги различи.

Снимка: Официален профил в Instagram