Първата дама на САЩ Мелания Тръмп даде ексклузивно интервю от борда на самолетоносача "Джордж Х.У. Буш". Тя обясни, че прави това, което вярва, че е "правилно", въпреки неодобрението, което може да ѝ донесе.

Вижте снимки >>

Пред журналиста Шон Хенити от Fox News Мелания открехна завесата за отношенията в брака ѝ с президента Доналд Тръмп, като каза, че между тях има "химия" и твърденията, че имат проблеми, не са верни. За медиите тя каза:

"Те се фокусират върху клюките, а бих искала да се занимават с по-съществени теми, а не само с безсмислици."

Шон попита Мелания какво е отношението ѝ към втори президентски мандат на Доналд Тръмп, което би я задържало във Вашингтон и би я отдалечило от любимия Ню Йорк за още четири години. Мелания не отговаря директно, а вместо това казва:

"Страната е по-добре отвсякога", начело с Доналд. "Искам страната да продължи да бъде все така добре."

Хенити поиска от първата дама до обясни защо често използва фразата "останете верни на себе си" и какво означава това.

"Правя това, което смятам за правилно. Знам, че ще бъда критикувана от обществото или медиите, но аз ще продължа да правя това, което е правилно и което чувствам, че е правилно за страната и за хората", отговори Мелания. "Затова казвам, че искам да остана вярна на себе си и да се вслушвам в себе си - какво да правя, кое е правилно, кое е грешно и да живея всеки ден живот, изпълнен със смисъл."

Първата дама казва на Хенити още, че тя е в течение с текущите новини и представя на президента и своята перспектива за нещата.

"Следя какво става и давам на съпруга си съвети и моето откровено мнение. Понякога ме слуша, а понякога не."

След като Хенити отбелязва, че двамата имат "различни стилове", тя добавя:

"Понякога не съм съгласна с тона му и му го казвам."

Мелания обсъжда и най-трудното нещо в работата ѝ на първа дама, с които се е сблъскала в Белия дом

"Бих казала, че това са опортюнистите, които използват името ми или семейството ми, за да се издигнат - от комедианти до журналисти, артисти, писатели", казва Мелания.

"Боли ли Ви?" - пита Хенити

"Не боли. Проблемът е, че пишат история и това не е коректно" - добавя тя.

Тръмп каза на Хенити още, че е решила да предприеме пътуването до самолетоносача, за да посети семействата на военнослужещите, както и хората, които са на поста си.

"Много е важно да ги подкрепяме. Идват празници, много от тях няма да бъдат със семействата си и затова за мен е много важно да им покажа, че президентът, аз и страната сме зад тях."