Телевизионната риалити звезда Парис Хилтън свидетелства пред комисия на Камарата на представителите на САЩ в подкрепа на повторното утвърждаване на федерална програма, която отговаря за децата в приемни семейства, съобщава Ройтерс.

43-годишната Хилтън, правнучка на основателя на световната верига от хотели "Хилтън" Конрад Хилтън, често е говорила публично за емоционалното и физическо насилие, на което е била подложена, когато като тийнейджърка е била настанявана в здравни домове за младежи.

Преди три години Хилтън описа преживяванията си в поправително заведение в Юта, които според нея са довели до посттравматично стресово разстройство, от което тя все още продължава да страда. Затова сега тя се застъпва за по-голям надзор над системата.

Снимки на Парис Хилтън>>>

"Щом се опитвах да разкажа на родителите си за насилието, персоналът веднага изтръгваше телефона от ръката ми, прекъсваше връзката и бях подложена на насилствени физически ограничения и изолиране", свидетелства Хилтън пред законодателна комисия на щата Калифорния през април, като част от усилията за приемане на законопроект, изискващ повече прозрачност от здравните заведения за младежи, съобщава БТА.

View this post on Instagram

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Очаква се Хилтън, заедно с още няколко свидетели, да даде показания за това как може да се подобри Програмата за благосъстояние на децата в САЩ, включително как да се подобрят интервенциите преди да се наложи приемна грижа и да се даде приоритет на оставането на децата при членовете на семейството.