Британският принц Джордж днес навършва 8 години. По традиция празникът беше отбелязан от родителите му - принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Катрин, с нова снимка.

Фотографията е дело на майка му. 8-годишният Джордж е с раирана блуза и широка усмивка, застанал пред автомобил "Ленд Роувър". Изборът на фон е в знак на почит към покойния дядо на Джордж - принц Филип, който обичаше този модел коли.

Снимката на принц Джорж е споделена в акаунта на кралското семейство в Инстаграм с няколко емотикони и удивителен знак, за да се покаже изненада колко е нараснал бъдещият крал. Според "Телеграф" семейството планира да отпразнува рождения му ден насаме.

Принц Джордж Александър Луис е роден на 22 юли 2013 г. в болница "Света Мери" в централната част на Лондон. Той направи първата си публична изява само ден по-късно, когато родителите му го представиха с гордост пред световните медии на стълбите на болницата. Той е трети по линия на британския трон след баща си Уилям и дядо си Чарлз.

Кралски коментатори споделят, че малкият принц е разбрал, че някой ден ще бъде крал едва преди месеци. Родителите му са решили да му спестят тази информация, за да може да има спокойно детство.