Американското издателство "Penguin Random House" планира да пусне на книжния пазар не един, а най-малко два тома от мемоарите на британския принц Хари. Втората книга обаче ще види бял свят едва след смъртта на британската кралица Елизабет Втора, която е баба на принца, съобщава в. "Daily Mail".

Изданието пише, че малкият син на лейди Ди и съпругата му Меган са сключили договор за публикуване на четири книги, в това число и двата тома мемоари на принца. Третата книга ще е ръководство за здравословен начин на живот, която ще напише бившата актриса, добила популярност в сериала "Костюмари". Темата на четвъртата книга засега не е известна.

Според британския таблоид семейството е обещало да сключи договор с издателство, което им предлага най-висока сума, като началната цена е била 25 милиона долара. Според източници за четирите заглавия Хари и Меган може да получат 35-40 милиона долара.

Представител на аристократа първоначално отказа коментар на информацията, но после заяви, че изданието тиражира неверни и опетняващи семейството сведения.

Снимка: Getty Images

В началото на седмицата "Penguin Random House" съобщи, че книга с мемоарите на Хари ще се появи на пазара в края на идната година. В нея той детайлно щял да разкаже за натрупания опит, за приклюнията си, за загубите и жизнените уроци, които са го формирали като личност. Приходите от нея щели да отидат за благотворителност, но според британски наблюдатели Хари ще получи солиден аванс за писанието и ще продължи да получава и суми за авторски права.

Тогава обаче за появата на втора книга с мемоари не беше споменато, припомня БТА. Сега "Daily Mail" предполага, че именно във втората книга могат да се появят най-скандалните подробности за отношенията между принца и други членове на британското кралско семейство.

Твърди се, че Хари е работил по мемоарите си с лауреата на наградата Пулицър Джон Моринджър. Той е съавтор на автобиографията на Андре Агаси "Откровено", в която спортистът признаваше, че използвал наркотици и че винаги тайно е ненавиждал тениса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos