Музикантът Роджър Уотърс отхвърли идеята Pink Floyd да се съберат отново на сцената, казвайки, че е "зает с други неща", включително с работа по нов албум и писане на мемоари, предават световните агенции, цитирани от БТА. 

В интервю за Reuters китаристът сподели, че е харесвал времето, прекарано в рок групата, на която е съосновател през 1965 г., но не планира да свири отново с двамата си бивши живи колеги - барабаниста Ник Мейсън и китариста Дейвид Гилмор.

Уотърс, творческата сила зад албуми като The Dark Side of the Moon и The Wall, напусна Pink Floyd през 1985 г. след лични и творчески разногласия. Той беше въвлечен в правни спорове относно използването на името на групата, тъй като бившите му колеги продължиха без него. Двамата с Гилмор са в конфликт от години в една от най-известните вражди в рока, като наскоро се конфронтираха в социалните медии заради войната между Русия и Украйна. На въпрос дали тримата някога ще свирят отново заедно, Роджър Уотърс отговори с: "Не, за какво?" Музикантът допълни, че идеята за събиране е като носталгична потребност за някои хора, но не и за него.

За последен път Pink Floyd свириха заедно на благотворителен концерт в Лондон през 2005 г. Тогава Роджър се присъедини на сцената към Мейсън, с когото са в приятелски отношения, Гилмор и Ричард Райт. "Направихме го. И не съжалявам за това, защото Рик (Райт) беше все още жив и съм много доволен, че имахме възможност да изсвирим няколко парчета заедно ", каза Уотърс. "Свирихме сравнително добре и на хората им хареса. И така, аз наистина се радвам. Искам ли да направя нещо подобно? Не, не искам, особено след като само трима от нас са останали живи."

Райт умира през 2008 г. Оригиналният фронтмен Сид Барет, който напуска групата през 1968 г. заради непостоянното си поведение, предизвикано от злоупотреба с наркотици, умира през 2006 г. През май Мейсън сподели пред Reuters, че е отворен към идеята за събиране, но останалите двама нямат подобно желание. "Зает съм с други неща...това няма нищо общо с някаква злоба или нещо подобно. Хората са различни", каза Роджър. "Дейвид и аз сме много, много различни хора и това е нормално".