Рапърът Дрейк, който е начело на класацията на "Billboard" за албуми, оглави и чарта Hot 100 за сингли, съобщи сайтът на изданието.

Канадският изпълнител си осигури първенството с парчето "Jimmy Cooks", записано съвместно с рапъра 21 Savage.

Изпълнителят се позиционира на върха на списъка за 11-и път в кариерата си, този път с тавата си "Honestly, Nevermind".

Парчето "Jimmy Cooks" е 11-ото, с което канадският рапър покорява върха в чарта Hot 100, и седмото, което го изстрелва директно на челна позиция. 21 Savage оглавява класацията за втори път. Първият път беше с Пост Малоун с хита им "Rockstar" през 2017 г.

Още две песни от новия албум на Дрейк намират място в Топ 10 на чарта за сингли - "Sticky", класирана на шеста позиция, и "Falling Back" на седма.

Оглавявайки едновременно класациите за албуми и сингли, музикантът става първият самостоятелен изпълнител, който е постигал това два пъти. Преди рапърът покори върховете в двата чарта през септември 2021 г. съответно с албума "Certified Lover Boy" и сингъла "Way 2 Sexy".

Заемайки първото място в класацията Hot 100 за 11-и път, Дрейк се изравнява по този показател с Уитни Хюстън и заема седмото място. Първенци са "Тhe Beatles" с 20 сингъла на челна позиция, следвани от Марая Кери с 19, Риана с 14, Майкъл Джексън с 13, Мадона и "The Supremes" с по 12. Джанет Джексън и Стиви Уондър са с по 10.

Дрейк освен това се изравнява с "Тhe Beatles" с най-много сингли в челната петица на Hot 100 - с по 29. Следват Мадона с 28 и Марая Кери с 27.

Позиционирайки още два сингъла в Топ 10 на Hot, той става рекордьор по този показател с общо 58. Назад остават Мадона с 38, "Тhe Beatles" с 34, Риана с 31, Майкъл Джексън и Тейлър Суифт с по 30.

След седем седмици на върха в класацията за сингли певецът Хари Стайлс е отстъпил на втора позиция "As It Was".

На трето място е Джак Харлоу със сингъла "First Class", с който прекара начело три непоследователни седмици.

Снимка: Getty Images

Челната петица в класацията Hot 100 се допълва от рапъра Фючър с парчето "Wait for U", записано в сътрудничество с Дрейк и Темс, и Лизо със сингъла "About Damn Time", предава БТА.

След Дрейк, който заема шестата и седмата позиции съответно със "Sticky" и "Falling Back", в Топ 10 на Hot 100 намират място още Джоджи с "Glimpse of Us", Кейт Буш с "Running Up That Hill (A Deal With God)" и "Глас енимълс" с "Heat Waves".