Бъкингамският дворец отлага всички насрочени събития заради пандемията от коронавирус, това потвърдиха световните медии, цитирайки информация на официалните представители на двореца.

Вижте снимки на кралското семейство >>

"Все още преценяваме изводите от новите съвети, дадени от правителството и ефекта, който те биха имали върху предстоящите събития", гласи част от официалното изявление на Бъкингам.

Това решение идва няколко дни, след като бяха отменени две посещения на кралица Елизабет II - в Чешър и Камдън, както и визитите на принц Чарлз и съпругата му Камила в Босна и херцеговина, Кипър и Йордания, отново заради разпространяващата се епидемия от коронавирус.

"Като разумна предпазна мярка и по практически причини предвид сегашните обстоятелства се правят промени в календара с ангажименти на Нейно Величество за следващите седмици", се посочваше в изявлението на Бъкингамския дворец преди дни.

На едно от последните значими събития, на което кралица Елизабет II присъства, а именно - службата в Уестминстърското абатство, на която се появиха Уилям и Кейт, както и Хари и Меган, 93-годишната Елизабет носеше ръкавици. Това бе факт, който направи впечатление, тъй като кралицата не е носила ръкавици на службата предишни години и коментаторите на кралското семейство предположиха, че това е от съображения за сигурност във връзка с коронавируса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Те също така припомнят, че принц Чарлз използва алтернатива на обичайното ръкостискане, което в момента е силно непрепоръчително, а именно - жеста, познат от Индия и Непал - "Намасте", като поздрав на същата тази церемония.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos