Нова изложба, включваща снимки на покойната принцеса Даяна, от днес гостува в три града в САЩ - Лос Анджелис, Чикаго и Ню Йорк.

"Фотоизложба на принцеса Даяна: Акредитиран достъп" дава възможност на посетителите да видят лейди Ди през очите на най-дълго служилия британски кралски фотограф Ануар Хюсеин и синовете му Зак и Самир Хюсеин, които също се изявяват зад обектива

Вижте снимки на лейди Ди >>

Хюсеин прави снимки на майката на принцовете Уилям и Хари от времето, когато тя става обществена личност до смъртта ѝ в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

"Посетителите могат да проследят житейското пътуване на Даяна от свенливо невинно момиче до модна икона и филантроп", казва Зак Хюсеин, промотирайки изложбата в Санта Моника, Калифорния.

Посетителите получават телефон и слушалки, за да могат да четат и слушат коментари за значението на всяко изображение.

"Можете да чуете историите от мен и брат ми зад снимките, вместо просто да ги гледате на стената", допълва Зак.

Фотографът се надява чрез изложбата хората да разберат начините, по които супругата на принц Чарлз е променила кралските особи. Тя, например, рядко носи ръкавици.

"Преди това беше съвсем нормално членовете на кралското семейство да носят ръкавици, когато докосват представители на обществеността. Това е нещо, което Даяна не правеше. Тя искаше наистина да почувства човека и емоциите, които поражда докосването", разказва Зак.

Ануар Хюсеин е известен с откровения поглед към кралските особи, който предлагат фотографиите му, предава БТА. По думите на Зак баща му умее отлично да улавя автентичните проблясъци на личността на снимания субект.

"Хората обичат да виждат по-откровени, по-непринудени образи на кралски особи. Това нещо може да се види и в новата изложба", отбелязва фотографът.

Снимка: АР/БТА