Популярната палео диетата, известна още като диетата на пещерния човек, може да създаде много проблеми на спазващите я. Подобно на актьорите Матю Макконъхи и Меган Фокс, последователите на тази диета се хранят като пещерните ни предшественици и избягват хляб, паста, зърнени закуски и млечни продукти. Според диетолозите обаче отказът от консумация на млечни продукти причинява опасно ниско ниво на калций в организма, вследствие на което костите стават по-чупливи. Спазването на тази диета отнема време и изолира хората, добавят специалистите.

Най-странното нещо може би е приемането на една лъжица глина на ден, която помага за детоксикация на организма и поддържането на форма. Диетолозите предупреждават, че с тази процедура не само се отслабва, но може да се причинят сериозни проблеми, като запек или отравяне с арсен.

Друга диета от списъка на британските диетолози е "Веган преди 6", която спазва Бионсе. При тази диета преди 6 часа вечерта се консумира само веган храна. Но веган храна не означава непременно здравословна храна, добавят специалистите