Веси Бонева е едно красиво и щастливо момиче, което е намерило перфектния баланс между правенето на хубава и стойностна музика, и личното щастие. Преди седмица Веси пусна новото си видео към песента "Остани", в края на което разкри една прекрасна новина, а именно, че е бременна с първото си дете. Срещаме се с Веси (виртуално, разбира се), за да ни разкаже малко повече за този вълнуващ период от живота си и как приема настоящата трудна и странна за всички ситуация.

Вижте снимки на певицата >>

Здравей, Веси! Честито за новия ти клип "Остани", в който обаче ти разкриваш една страхотна новина, а именно, че очакваш бебе. Как си? В кой месец на бременността си сега?

В момента съм в петия месец на бременността и съм изключително развълнувана и щастлива.

Как се чувстваш и не беше ли предизвикателство за теб да снимаш видеоклип бременна?

Беше предизвикателство, да! Защото снимахме по време на карантината и трябваше да сме с минимален брой екип, именно затова до мен беше моята сестра Ваня, която ми помагаше през цялото време, особено за обличането и преобличането на роклята, с която съм във видеото, тъй като е доста специфична.

Знаете ли вече дали бебето ще е момче, или момиче?

Скоро ще разберем.

Кога и как се запознахте с Явор Велчев - твоята половинка и татко на бебето?

Преди три години, след като представих песента "Елате си" в София. Няколко дни след това на същото място, където беше представянето, се срещнахме и разбрах, че той е завърнал се българин от чужбина, който е избрал родината пред кариерата си там. Оказа се дори, че съм изпяла една негова песен (без да знам че той е композиторът) за детски албум, който подготвяше тогава. Песента се казва "Алиса".

Снимка: Facebook/Vesela Boneva

Той е познат на публиката като музикант от група "Каффе", а после и с участието си в "Гласът на България" през 2017 г. Но ти кога и как го откри? Как се открихте един друг като двойка?

Мисля че всичко си беше писано, с Яви имахме доста пропуснати неща да наваксваме. Много съм щастлива, че успяхме да намерим пресечни точки и още от първата ни среща в бара, на другия ден вече имахме среща за разходка в планината, така започна нашето приключение.

Разкажи ни повече и за вашите съвместни песни? Как се работи с човека, с когото живееш? По-трудно ли е или по-лесно? Как вие намирате баланса между работата и личния си живот?

Прекрасен баланс имаме заедно, тъй като всеки поотделно си има различни свои проекти и не се бърка в работата на другия, по-скоро си помагаме. В съвместната си работа по песента "Остани" бях изключително щастлива, че е написал нещо специално за мен след толкова време. Тази моя молба съществуваше от две години насам. Просто сега ни дойде вдъхновение.

Снимка: Facebook/Vesela Boneva/ Dakov Studio

Предвид ситуацията в момента - с пандемията и социалната изолация, страхуваш ли се повече или не се поддаваш на такива мисли и си спокойна?

Спокойна съм, гледам да не прекалявам с информационния поток, който ври и кипи покрай създалата се ситуация. Ние хората на изкуството имаме таланта да се затваряме в нашия свят и да градим и създаваме прекрасна реалност.

Тази ситуация е много неблагоприятна за всички артисти, които обаче доказахте, че макар и от вкъщи, гласът ви може да бъде чут, не губите надежда и усмивките си. Ти какво би казала на всички, които прекарват вече толкова седмици затворени в домовете си?

Искам да им дам вяра, че всичко това скоро ще отмине и когато това се случи ще сме много по-благодарни за това което сме имали преди - свободата. Да бъдем с близките си хора, да пътуваме, да се движим спокойно и без маски.