Уникалната бронзова статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов, връчи президентът Петър Стоянов. Василена Радева заяви, че всеки един от номинираните творци заслужава наградата и затова реши да си раздели с тях паричната премия от 3 000 лева.

Журналистът Драгомир Симеонов и една от най-талантливите ни актриси Татяна Лолова се изявиха като водещи на церемонията-концерт. Журналисти, политици, актьори и приятели на фондацията уважиха събитието.

За годишната награда Стоян Камбарев бяха номинирани още нестандартният художник Калоян Илиев-Кокимото, актрисата Елена Димитрова, 17-годишната поетеса Теа Денолюбова и киноталантът Юлиан Спасов.

Надежда Нейнски обяви, че всеки един от номинираните творци ще има възможност да представи своето творчество в Брюксел, защото това е лицето на България.

Церемонията беше съпроводена от концерт с участието на оперната дива Ина Кънчева, златната флейта Кристиан Коев и музикантите Графа, Деси Тенекеджиева и Миро. През цялата вечер Стоян Камбарев присъстваше на събитието чрез откъси от спектаклите си – вдъхновяващи младите таланти за следващия им полет в изкуството.

Вижте видео >>

Вижте снимки >>