Министри, бизнесмени и журналисти опитаха кухнята на седем готвачи, признати като най-добрите майстори у нас. В разгара на кулинарното шоу сръбският майстор Миро обръщаше плескавици и украсяваше печено прасенце. Андре Токев, който отскоро води предаване в ТВ7 "На гурме с Андре", представи най-изисканите десерти от менюто в ресторанта на хотел "Хилтън". Гостите опитаха ванилово крем брюле със захар от кафе и шоколадово със захар от канела. Най-екзотичните брюлета, обаче, бяха приготвени от лимонова трева и от шафран, който като подправка се продава срещу 3000 евро килограма. Захарта за сладките изкушения беше приготвена от балсамов оцет. Своите кулинарни шедьоври приготвиха за минути и майсторът на вегетарианските специалитети Ларс Аугстен, най-добрите суши-мейкъри Румен Айдаров и Петър Михалчев и царят на свежите салати Явор Захариев. Рибните ястия бяха поверени в ръцете на Ути Бъчваров, а местните деликатеси - на Иван Манчев, който е главен готвач на изискан софийски ресторант.